سوئیچ چیست؟ این سؤالی است که قطعاً تمامی شبکه کاران یکبار از خود پرسیدهاند. این دستگاه کاربردی به زبان ساده امکان اتصال چندین کلاینت و دستگاههای دیگر را امکانپذیر میکند. اگر بخواهیم تعریفی تخصصیتر داشته باشیم در یک شبکه کامپیوترها و دیگر دیوایسها بهوسیله سوئیچ به هم متصل شده و به تبادل اطلاعات میپردازند. یک سوئیچ در یک شبکه انجام ارتباط میان بخشهای مختلف شبکه را بر اساس مک آدرس (Mac Address) انجام میدهد.

سوئیچ چیست؟
سوییچ درواقع یکی از تجهیزات اکتیو یا فعال شبکه است. این دیوایس در عین شباهت به هاب (hub)، بسیار عملکردی هوشمند دارد. ازاینرو بر اساس مدل OSI سوییچها باتوجهبه کاربری خود معمولاً در لایه دوم یا لایه Data Link کار میکنند. همانطور که اشاره کردیم وظیفه این سخت افزار، انتقال بستههای دیتا از یک دیوایس به قسمت دیگری از شبکه است. سوئیچ شبکه به عنوان یک ابزار بسیار کاربردی و مهم در شبکه میتواند با سرعت بالا پکتها را دریافت و انتقال دهد. اما تمامی سویچها یک وظیفه مشخص را در شبکه بر عهده ندارد و کاربر میتواند باتوجهبه نیاز کانفیگ مورد نظر خود را جهت تغییر کاربری بر روی آنها ثبت کند.
انواع سوئیچ
حال که پاسخ سؤال سوئیچ چیست را پیدا کردید نگاهی به سوئیچهای مختلف با وظایف خاص بیندازید.
سوئیچ مدیریتی(Managed Switch)
سوئیچ مدیریتی معمولاً دارای یک سیستمعامل مستقل مختص خود بر پایه لینوکس هستند. بهواسطه وجود این سیستمعامل میتوان عملیات های اجرایی مختلف را بهوسیله دستورات به سوئیچ اعلام نمود. در این حالت سوئیچ ما دارای قابلیتهای بیشتری را نسبت به سوئیچهای معمولاً دارا خواهد بود. ارزیابی عملکرد و مدیریت شبکه، بهینه سازی، امنیت بالا و کنترل داده، ترافیک و پهنای باند چند ویژگی مهم است که با استفاده از یک سوئیچ مدیریتی میتوانید در شبکه خود به آن دسترسی داشته باشید.
سوئیچهای POE
سوئیچ چیست حال تبدیل به یک سؤال چندمنظوره شده است. سوئیچهای POE مطابق نام آنها از تکنولوژی POE یا به طور کامل Power Over Ethernet استفاده میشود. همانطور که میدانید کابل Ethernet همچنان بالاترین سرعت و کمترین تأخیر را برای کاربر جهت انتقال داده به ارمغان میآورد. علاوه بر انتقال دیتا امکان انتقال برق نیز بهوسیله این کابلها امکانپذیر است. این ویژگی باعث میشود تا بتوان از این سوئیچها جهت انتقال داده و انرژی برق در شبکه به صورت یک جا استفاده نمود.

عملکرد Switch
سوئیچها باتوجهبه نوع کاربری خود میتوانند به روشهای مختلفی نسبت به انتقال داده اقدام کنند. در روش SAF سوئیچ بسته اطلاعاتی دریافتی را بهصورت کامل بررسی کرده و پس از تأیید سلامت آن را برای مقصد ارسال میکند. این روش امنیت بسیار بالا و کمترین درصد خطا را دارد. اما سرعت این روش نسبت به روش دیگر پایینتر است.
در روش CT اما سوئیچ تنها شش بایت اولیه اطلاعات دریافتی را بررسی و آن را تأیید میکند. این روش سرعت بالاتری را برای شبکه به ارمغان خواهد آورد. اما در دست دیگر امکان ارسال بستههای خراب نیز در این روش بالاتر از روش SAF خواهد بود. سوئیچ چیست یک سؤال بسیار فنی است که میتواند ساعتها درباره آن توضیح داد، اما با خواندن این مقاله قطعاً شما ایده پایهای از نحوه عملکرد سوئیچ و انواع آن پیدا کردید.