تعریف فناوری دیجیتال
فناوریهای دیجیتال طیف وسیعی از کاربردها و بخشهای مختلف از زندگی امروزی را شامل میشوند. از مهمترین بخشهای فناوریهای دیجیتال میتوان به بخشهای مختلفی در تکنولوژی، ابزارها، خدمات و . … اشاره کرد. بهطورکلی در زندگی امروزی شامل استفاده از کامپیوترها، تلویزیون هوشمند، موبایل، روباتها و… است. از همین رو باتوجهبه استفاده رو به افزایش از این طیف تکنولوژیها بسیاری از افراد نام این عصر را، عصر دیجیتال گذاشتهاند. استفاده از فناوریهای دیجیتال در هر بخشی از زندگی ما میتواند سرعت عمل، دقت و بسیاری از ویژگیهای دیگر را در آن به وجود بیاورد. در ادامه با مهمترین فناوریهای دیجیتال آشنا خواهیم شد.

هوش مصنوعی AI
یکی از حوضههای بسیار پرآوازه فناوریها دیجیتال بخش هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) یا به اختصار AI است. هوش مصنوعی به معنای کلمهای به معنای تکنولوژی است که به نحوی قابلیت تفکر انسانی را در خود جای داده است. البته این تعریف دقیقی برای هوش مصنوعی نیست. زیرا هوش مصنوعی ساختاری متفاوت از مفهوم هوش را در مقابل علوم دیگر مانند روانشناسی دارد. هدف هوش مصنوعی بر خلاف گذشته دیگر ساخت یک روبات نزدیک به انسان نیست. بلکه هوش مصنوعی و فناوریهای دیجیتال مرتبط با آن هدفهای متفاوتی را دنبال میکنند.

اینترنت اشیا AOT
یکی از حوضههای فعال فناوریهای دیجیتال حال حاضر مشخصاً مرتبط با اینترنت اشیا (Internet of Things) یا به اختصار AOT است. اینترنت اشیا به معنای ساخت یک شبکه جهانی از اشیا مرتبط و متصل به یکدیگر میباشد.
در این شبکه هر عضو آن همچون یک کلاینت دارای آدرس مختص به خود بوده و بر اساس قراردادهای مشخص با یکدیگر در ارتباط خواهند بود. اینترنت اشیا را میتوان بهعنوان شالودهای از ارتباطات شبکهای اشیا، افراد، سیستمها و … را در آینده دانست. این تکنولوژی اجازه پردازش اطلاعات جهان فیزیکی و مجازی اطراف ما را در کنار یکدیگر امکانپذیر خواهد کرد. مشخص است که این تکنولوژی آینده بسیاری از ابزارآلات و دستگاه های اطراف ما را تغییر خواهد داد.

واقعیت مجازی VR
واقعیت مجازی یکی از فناوریهای دیجیتال بسیار جذاب برای طیف وسیعی از کاربران است. این فناوری در حال ایجاد یک تحول بسیار عظیم دیجیتال در نحوه ارتباطات آنلاین ما میباشد. باتوجهبه نیاز بسیار زیاد این فناوری به پهنای باند، قدرت پردازش و … فناوریهای دیجیتال این حوزهها نیز با همان سرعت رو به پیشرفت هستند.
در حال حاضر این فناوری استفادههای محدودی دارد. اما مشخص است که پتانسیل آن همچون دیگر فناوریهای دیجیتال یاد شده بسیار زیاد است. بهمرورزمان این تکنولوژی مرز میان واقعیت و دنیای مجازی را کمرنگ خواهد کرد. بسیاری از کسب و کارها میتوانند در دنیای مجازی به رقابت با کسب و کارهای فیزیکی بپردازند. این تنها یکی از انقلابهایی است که این تکنولوژی میتواند برای ما به ارمغان بیاورد.
