ChatGPT یک ابزار پردازش زبان طبیعی است که توسط فناوری هوش مصنوعی هدایت میشود و به شما امکان میدهد مکالمات شبهانسانی و امکانات دیگر را با یک چت بات (ربات گفتگو) داشته باشید. مدل زبان میتواند به سوالات پاسخ دهد و در انجام کارهایی مانند نوشتن ایمیل، مقاله و کد به شما کمک کند. استفاده از این ابزار در حال حاضر برای عموم رایگان است زیرا ChatGPT در مرحله تحقیق و جمع آوری بازخورد است.
ChatGPT بعد از اینکه توسط استادان دانشگاه روزنامهنویسی مورد امتحان قرار گرفت توانست تحسین آنها را به خوبی جلب کند. این ربات به راحتی قادر است که تکالیف دانشجویان را انجام دهد و نمره خوبی از استاد دریافت کند. البته شرکت OpenAI هنوز سعی دارد تا این هوش مصنوعی را به خوبی بهبود ببخشد و به همین هدف، آن را بصورت رایگان در اختیار عموم کاربران قرار داده است که با استفاده از بازخورد کاربرانی که از آن استفاده میکنند، نقاط ضعف بیشتری بیابد؛ این عمل برخلاف نسخه قبلی میباشد که بصورت پولی در اختیار کابران قرار میگرفت.
chatgpt چیست؟
به زبان عامیانه، ChatGPT یک چت بات مبتنی بر هوش مصنوعی است که میتواند به هر سوالی پاسخ دهد. به بیان فنیتر ChatGPT یک چت بات مبتنی بر مدل زبانی بزرگ است که بر اساس GPT-3.5 توسعه یافته است و به عنوان یک مدل زبان مولد تعریف میشود. مدلهای زبانی بزرگ کلمه بعدی را در یک سری یا دنباله از کلمات پیش بینی میکنند. در ادامه یک لایه آموزشی تحت عنوان یادگیری تقویتی با بازخورد انسانی (RLHF) اضافه میشود که از بازخورد انسانی برای کمک به ChatGPT برای یادگیری توانایی پیروی از دستورالعملها و ایجاد پاسخهای رضایت بخش برای انسان استفاده میکند.
با این حال در عمل ChatGPT به عنوان یک چت هوش مصنوعی شناخته شده است که برای ایجاد مکالمات طبیعی طراحی و آموزش داده شده است. این هوش مصنوعی توانایی قابل توجهی در تعامل در قالب گفتگوی محاوره ای و ارائه پاسخهایی دارد که میتواند به طرز شگفت آوری انسانی به نظر برسد.

چه کسی CHATGPT را ساخته است؟
ChatGPT توسط OpenAI، شرکتی تحقیقاتی در زمینهی هوش مصنوعی و در ۳۰ نوامبر ۲۰۲۲ ایجاد شده است. اگر نام شرکت آشنا به نظر میرسد، به این دلیل است که OpenAI همچنین مسئول ایجاد DALLE دو، یک مولد هنر AI محبوب، و Whisper، یک سیستم تشخیص خودکار گفتار است. بخشی گستردهتری از فناوریهای توسعهیافته توسط استارتآپ OpenAI در سانفرانسیسکو مستقر است که رابطه نزدیکی با مایکروسافت دارد.
ChatGPT توسط شرکت هوش مصنوعی OpenAI مستقر در سانفرانسیسکو ایجاد شده است. OpenAI Inc. شرکت مادر غیر انتفاعی OpenAI LP انتفاعی است.
OpenAI به دلیل یک مدل یادگیری عمیق که تصاویر را از دستورالعمل های متنی به نام prompt تولید می کند، مشهور است.
مدیرعامل شرکت سام آلتمن است که قبلاً رئیس Y Combinator بود.
مایکروسافت شریک و سرمایه گذار به مبلغ 1 میلیارد دلار است. آنها به طور مشترک پلتفرم هوش مصنوعی Azure را توسعه دادند.

محدودیت های ChatGPT
ChatGPT به طور خاص برنامه ریزی شده است تا پاسخ های سمی یا مضر ارائه نکند. بنابراین از پاسخ دادن به این نوع سوالات اجتناب خواهد کرد.
یک محدودیت مهم ChatGPT این است که کیفیت خروجی به کیفیت ورودی بستگی دارد. به عبارت دیگر، دستورالعمل های استاندارد، پاسخ های بهتری را ایجاد می کنند.
محدودیت دیگر این است که چون آموزش داده شده است تا پاسخ هایی را ارائه دهد که برای انسان ها درست باشد، ممکن است پاسخ هایی بدهد که درست نباشد.

کاربرد Chatgpt
شاید این سوال برایتان مطرح شده باشد که Chatgpt چه کاربردهایی دارد؟ برخی از کاربردهایی که میتوانید برای آنها از Chatgpt استفاده کنید در زیر معرفی شده است:
- با ChatGPT میتوانید متنهای معناداری را در طیف وسیعی از سبکها، موضوعات و زبانها ایجاد کنید. علاوه بر این، میتوان خلاصه اخبار، توضیحات محصول یا داستان را تولید کرد.
- به لطف این ابزار، میتوان مشکلات را تجزیه و تحلیل کرد و راه حل یا پاسخ به سوالات را تولید کرد.
- از Chatgpt میتوان برای ایجاد پاسخهای مناسب و سازگار برای یک چت بات در طیف وسیعی از زمینهها استفاده کرد.
- می توان از آن برای ایجاد پستها و پیامهای جذاب برای شبکههای اجتماعی استفاده کرد.
- با Chatgpt میتوانید گزارش ها، ایمیلها و سایر محتواها را برای برنامههای کاربردی تولید کنید.
- به لطف Chat GPT ، میتوان مجموعه دادههای بزرگ را تجزیه و تحلیل کرد و اطلاعات ارزشمندی را از آنها استخراج نمود.
مزایا Chatgpt
یکی از نقاط قوت اصلی Chatgpt توانایی آن در ایجاد پاسخهای انسان مانند به ورودیهای مختلف است. این عملکرد، Chatgpt را برای کمک به برنامههایی مانند رباتهای چت، دستیاران شخصی مجازی و عوامل مکالمه ایدهآل میکند. به لطف قابلیتهای پیشرفته توسعه زبان، Chatgpt میتواند مکالمات شفاف و آموزندهای را با کاربران در مورد موضوعات مختلف انجام دهد. برخی از مزایای دیگر Chatgpt در ادامه توضیح داده میشود.
- پشتیبانی سریعتری دارد
Chatgpt پاسخهای سریعتر و قطعیتری را در اختیار کاربران خود قرار میدهد. کاربر از خدمات سریعتر سود میبرد و این کار به طور کلی تجربه او را بهبود میبخشد و زمان انتظار را کوتاه میکند.
- موجب کاهش هزینه منابع انسانی میشود
برای پاسخگویی به سوالات با هزینه زیاد، یک تیم فنی مورد نیاز است. این در حالی است که Chatgpt میتواند به طور همزمان چندین مکالمه انسانی را مدیریت کند، از نتایج آنها برای بهبود پاسخهای بعدی خود استفاده کند و نیاز به منابع انسانی را به شدت کاهش دهد.
- استفاده از آن آسان است
در نهایت، استفاده از Chatgpt به شما این امکان را میدهد تا بدون نیاز به استخدام یک متخصص هوش مصنوعی یا ایجاد یک تیم فناوری کامل پیرامون این فناوری، به قابلیتهای قدرتمند پردازش زبان طبیعی دسترسی داشته باشید. این پلتفرم به اندازه کافی شهودی است که هر کسی که با اصول برنامه نویسی آشنا است به سرعت آن را انتخاب میکند و آن را به یک انتخاب جذاب برای مشاغلی تبدیل میکند که به دنبال راه حلهای مقرون به صرفه هستند، بدون اینکه نتایج کیفی را قربانی کنند.
معایب ChatGPT چیست ؟
- چت جی پی تی لحن بیان متقاعدکنندهای دارد، حتی وقتی در حقیقت اشتباه میکند. در واقع ممکن است ChatGPT پاسخی را تولید کند که درست به نظر میرسد، اما در واقعیت چنین نیست. بسته به سطح دانش کاربر، ممکن است تشخیص این مسئله دشوار باشد. تجزیه و تحلیل جوابهای Chat GPT برای اینکه بفهمیم چه چیزی درست و چه چیزی اشتباه است، امری زمانبر خواهد بود.
- اگر زیاد از ChatGPT استفاده کنید، متوجه الگوها و اصطلاحات خاصی خواهید شد که در متن تکرار میشوند. این ممکن است به تولید محتوای تکراری بیانجامد یا محتوایی ارائه شود که به لحاظ ساختاری خودش را تکرار میکند.
- گاهی اوقات چت جی پی تی از کار باز میایستد یا به اصطلاح قفل میکند (فریز میشود) و به وضوح نمیداند چطور به سوالات شما پاسخ بدهد. اما با تغییر یکی دو کلمه در سوال، در نهایت پاسخی را تولید خواهد کرد.
- به لطف رایگان بودنش، تقاضای بالایی برای استفاده از ChatGPT وجود دارد، این مسئله میتواند به از دسترس خارج شدن ChatGPT به دلیل حجم زیاد درخواست منجر شود یا سرعت عمل آن را با اختلال همراه کند (ممکن است پیش از آنکه بتوانیم آن را تست کنیم ناچار شویم تا ۴ ساعت منتظر بمانیم، البته منطقی است که OpenAI نسبت به میزان تقاضا منابع محاسباتی و ظرفیت ChatGPT را افزایش دهد).
- به طور کلی، چت جی پی تی به تازگی ارائه شده است و به هیچ وجه حتی نزدیک به شکل نهایی خودش هم نیست. ممکن است Chat GPT دارای سوگیریهایی باشد و جانبدارانه عمل کند، هنوز نمیتواند برای شفافسازی پرسشهای ما سوال بپرسد و همچنین ممکن است خروجیهای طول و درازی را ارائه دهد.
- ChatGPT در ایران به سادگی قابل دسترس نیست و مانند بسیاری از خدمات خارجی تحت تحریم یا شاید هم فیلترینگ قرار دارد و برای استفاده از آن به ناچار باید از روشهای مختلف دور زدن محدودیتها استفاده کرد.
کاربرد ربات ChatGPT در حل مسائل برنامه نویسی
یکی از پیشرفتهای اصلی ChatGPT نسبت به مدلهای زبانی پیشین، توانایی آن در درک و تولید کدهای برنامه نویسی است. میتوانیم از چت جی پی تی بخواهیم تا مسئلههای کدنویسی را برای ما حل کند. علاوه بر این، میتوانیم از Chat GPT در خصوص درک کدهای دارای خطا کمک بخواهیم و به اصطلاح به یاری ChatGPT دیباگ کردن کدها را انجام دهیم.
البته با وجود اینکه اینجا از اصطلاح «کدنویسی» یا همان «برنامه نویسی» استفاده شده است، این بخش هم نیاز چندانی به دانش فنی ندارد. هدف این است که نشان دهیم هوش مصنوعی چه قابلیتهایی دارد.

استفاده از Chat GPT برای جستجوی اطلاعات
اگر به Chat GPT اعتماد داشته باشیم، میتوانیم از آن به جای یک موتور جستجو برای یافتن پاسخ سوالاتمان استفاده کنیم. فقط باید در نظر داشته باشیم که هوش مصنوعی چت جی پی تی با دادههایی مربوط به پیش از سال ۲۰۲۱ آموزش داده شده است. این یعنی ChatGPT چیزی راجع به آب و هوای امروز یا دیگر روندهای اخیر نمیداند. با این حال، Chat GPT میتواند با هر نوعی از اطلاعات واقعی به خوبی دست و پنجه نرم کند.
تفاوت بین ChatGPT و موتور جستجو چیست؟
ChatGPT یک مدل زبان است که با هدف برقراری مکالمه با کاربر نهایی ایجاد شده است. یک موتور جستجو صفحات وب را در اینترنت فهرست میکند تا به کاربر کمک کند اطلاعاتی را که خواسته است پیدا کند. ChatGPT توانایی جستجوی اطلاعات در اینترنت را ندارد. از اطلاعاتی که از دادههای آموزشی آموخته است برای ایجاد پاسخ استفاده میکند، که این مسئله باعث میشود همه پاسخهای ChatGPT کاملا صحیح نباشند.

مشارکت مایکروسافت با ChatGPT چیست؟
مایکروسافت یک سرمایهگذار اولیه در OpenAI، شرکت تحقیقاتی هوش مصنوعی پشت ChatGPT بوده است، حتی قبل از اینکه ChatGPT برای عموم منتشر شود. اولین مشارکت مایکروسافت با OpenAI در سال ۲۰۱۹ بود، زمانی که مایکروسافت ۱ میلیارد دلار و سپس ۲ میلیارد دلار در سالهای بعد در OpenAI سرمایهگذاری کرد. در ژانویه، مایکروسافت همکاری خود را با OpenAI از طریق سرمایهگذاری چند ساله چند میلیارد دلاری تمدید کرد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، هیچ یک از این شرکتها ارزش سرمایهگذاری را فاش نکردند، اما منابع فاش کردند که ارزش این سرمایهگذاری مجموعا در طول چندین سال ۱۰ میلیارد دلار خواهد بود. در عوض، سرویس Azure مایکروسافت، ارائهدهنده انحصاری رایانش ابری OpenAI خواهد بود و تمام بارهای کاری OpenAI در تحقیقات، محصولات و خدمات API را تامین میکند.

آمار و حقایق OpenAI
- OpenAI در 11 دسامبر 2015 با دفتر مرکزی در سانفرانسیسکو، کالیفرنیا تاسیس شد.
- ایلان ماسک یکی از بنیانگذاران OpenAI بود که در سال 2019 این شرکت را ترک کرد.
- برخی از محصولات قابل توجه OpenAI عبارتند از OpenAI Five، ChatGPT و DALL-E.
- OpenAI با ارزش 29 میلیارد دلار ششمین شرکت با ارزش در ایالات متحده است.
- دپارتمان آموزش نیویورک استفاده از ChatGPT را به دلیل این خطر که دانش آموزان را به تقلب تحریک کند ممنوع کرد.

جمعبندی
در این مطلب پیرامون پرسش ChatGPT چیست شرح داده شد که ChatGPT یک هوش مصنوعی مکالمهگر جدید است که میتواند محتوای متنی منحصربفرد بر اساس دستورالعملهای کاربران تولید کند. چت جی بی تی میتواند مسائل کد نویسی و ریاضی را حل کند و همچنین نوشتن مقالات و پُستهای وبلاگی هم از دیگر قابلیتهای این چتبات و مدل زبانی هوش مصنوعی به حساب میآید.
اگرچه ChatGPT چشمگیر و تاثیرگذار است، هنوز به تکامل و تعالی مورد نظر نرسیده است. گاهی Chat GPT پاسخی به ما میدهد که در واقعیت صحیح نیست، اما این پاسخ را آنقدر متقاعدکننده ارائه میدهد که تشخیص ناصحیح بودن آن بسیار دشوار است.
تنها در طول زمان مشخص خواهد شد که آینده هوش مصنوعی چه چیزی را در پی خواهد داشت. اما یک چیز را میتوان به طور قطع بیان کرد؛ هوش مصنوعی همچنان در مراحل آغازین به سر میبرد، اما در همین مرحله هم قابلیتهایی را نشان داده است که هرگز حتی قابل تصور هم نبودهاند.
به هر حال مدل زبانی ChatGPT محصولی است که اکثر شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی مبتنی بر متن به عنوان موتور هوش مصنوعی خود در آینده نزدیک آن را مورد استفاده قرار خواهند داد. برای مثال، شرکت WriteSonic همین حالا نسخه Chat GPT سفارشی خودش را معرفی کرده و آن را ChatSonic نامیده است.